סינגל יער הרי נפתלי

  • בינונית
  • 23 ק"מ
  • לפי אזור

    צפון גליל עליון
  • עם כיוון השעון
  • 550 מ'
  • חורף
סינגל יער הרי נפתלי. צילם: אילן שחם, ארכיון הצילומים של קק"ל
  • סוג המסלול

לאור המצב הביטחוני דרך הנוף הרי נפתלי סגורה לחלוטין מכפר גלעדי לתל חי כולל החניון הגאולוגי.
סינגל הרי נפתלי סגור לתנועת קהל וכן מקטעי שביל ישראל שבהרי נפתלי.

15.10.2023

סינגל מעגלי שמתחרה בכבוד על תואר הסינגל היפה בארץ. המסלול משקיף ממעל על עמקי אצבע הגליל, מספק נוף פנורמי מרהיב של רמת הגולן והר החרמון ומעניק חוויית רכיבה זורמת ורוויית אדרנלין על רכס הרי נפתלי

סינגל יער הרי נפתלי מוביל אותנו במסלול מעגלי על המורדות התלולים של הרי נפתלי וצוק מנרה, מה שמבטיח – ומקיים – נופים מרהיבים תוך כדי רכיבה בסינגל זורם ומהנה במיוחד.

אזור הסינגל, כפי שהוא נשקף מן העמק, נראה מאיים מבחינת הטיפוס המצטבר החבוי בו, אך תכנון מוצלח במיוחד של בוני המסלול מאפשר לנו לסיים הקפה באורך 23 ק"מ בטיפוס מצטבר סביר בהחלט של 550 מ' בלבד. אין להסיק מכך שהמסלול קליל – העליות עדיין שם, וצריך לעבוד בהן, אך הסינגל אינו מוגבל לתותחים בלבד, וכל רוכב או רוכבת בעלי כושר סביר פלוס יוכלו להשלים אותו בקצב שלהם וליהנות מהחוויה הייחודית.

הוראות הגעה

מבואת כפר גלעדי – נוסעים צפונה על כביש 90, עוברים את קריית שמונה ופונים שמאלה לכביש 9977 לכיוון כפר גלעדי. חולפים על פני הכניסה לקיבוץ ולאחר 400 מ' פונים שמאלה וחונים ליד שלט המבואה.
מבואת החניון הגיאולוגי – נכנסים לקריית שמונה, ברמזור השני מהכניסה לעיר פונים שמאלה, מגיעים לרחוב הבנים, מטפסים בו עד סופו ופונים ימינה. לאחר 300 מ' פונים שמאלה עם הכביש ולאחר 100 מ' שוב פונים שמאלה עד שמגיעים אל החניון הגיאולוגי.

תיאור המסלול

סינגל יער הרי נפתלי עובר במגוון גדול של נופים ודרך סוגים שונים של צמחייה. מדרום ניבטים נופי עמק החולה ורמת הגולן ובמבט צפונה אפשר ליהנות בימות החורף מהפסגות המושלגות של החרמון והרי הלבנון. תוך כדי רכיבה יערות ותיקים מפנים את מקומם ליערות צעירים ומגוונים, ואלה בתורם מפנים את מקומם למדרונות פתוחים רוויי צמחייה ירוקה ופריחה מרהיבה.

ואם המסלול עצמו, על נופיו וזרימתו, אינו מספק אתכם, ממתינות לכם בדרך אטרקציות רבות נוספות כמו גן הפסלים מעל מכללת תל-חי, עין רועים, מצפה לירן, החניון הגיאולוגי ועוד. משעמם לא יהיה.

לסינגל יער הרי נפתלי שתי מבואות –

מבואת כפר גלעדי – המבואה המומלצת ביותר לטעמנו המספקת רכיבת חימום עם עליות וירידות קצרות בהתחלה, עלייה ארוכה בהמשך וסיום מטמטם של חמישה קילומטרים וחצי רצופים בירידה היישר אל הסיום.
מבואת החניון הגיאולוגי – המבואה המומלצת למי שמעוניין להיפטר מהעלייה הגדולה של המסלול כבר מההתחלה. גם בגרסה זו נתפנק בשני קילומטרים של ירידה כמעט רצופה עד הסיום.

הרכיבה בסינגל היא אך ורק בכיוון המסומן – עם כיוון השעון.

פרטים טכניים:

אורך: 23 ק"מ, גובה מצטבר: 550 מ', רמת רכיבה: בינונית.

הסינגל מסומן בשטח באמצעות "טיפות" צהובות ובתוכן רוכב אופניים בצבע שחור שהשפיץ שלהן מצביע על כיוון התנועה.

סיפור דרך

ממבואת כפר גלעדי
נפנה את אופנינו אל הכניסה לסינגל שמשמאל לדרך הנוף ונתחיל לדווש. את פנינו תקבל עלייה קצרה אך בריאה המזכירה לבאים בשערי הסינגל שעבודת טיפוס רבה ממתינה לרוכבים בו. מוטב לנו לקחת את העלייה באיזי. זהו רק החימום.

העלייה שהופכת במהרה לירידה מהירה ומהנה היא טעימה נוספת ממה שמחכה לנו בשפע בהמשך. עלייה קצרה נוספת תביא אותנו אל גן פסלים מעניין אל מול הנוף, ורכיבה מענגת של 1.4 ק"מ נוספים תסתיים במעיין ובו בריכה בנויה נאה – עין רועים. המעיין מורכב משתי בריכות – שוקת צרה ובריכה גדולה יותר – וכמות המים בו תלויה בעונה ובכמות הגשמים. לא תמיד יש בו מים. אם נגיע בעונה המתאימה, נוכל ליהנות מפרי עץ התאנה המתוק הסמוך למעיין.

נמשיך להתגלגל בסינגל עוד 1.3 ק"מ עד שנחצה דרך רחבה ומשמאל נראה תצפית. כאן מומלץ לעזוב לרגע את השביל ולבקר במצפה לירן ע"ש לירן סעדיה, לוחם סיירת אגוז שנפל במלחמת לבנון השנייה. בזמן שאנו צופים בנוף נוכל ללחוץ על הכפתור בעמוד שבמרכז ולשמוע סקירה על חייו של לירן ועל הנוף.

אחרי עליונת קטנה נוספת מצפה לנו זרימה משגעת של שני ק"מ במגמת ירידה עד למפגש עם החניון הגיאולוגי. הסלעים האדירים שניתקו מן המצוק הם מעין פסלים סביבתיים המלמדים אותנו על סוגי המסלע השונים שמהם בנוי ההר ועל התקופות הגיאולוגיות השונות.

ממבואת החניון הגיאולוגי – מצטרפים למסלול כאן.
מי שהחנה את רכבו בחניון הרכבל של צוק מנרה יגלוש כאן מטה עם הכביש, ישמור על הימין בפיצולים וימשיך בדרך הכורכר כשנגמר הכביש עד שיגיע אל הרכב.

השביל נפתח לדאבל בקטע הזה. נוף מטריף של העמקים נפרש למרגלותינו ולאחר כקילומטר נוסף במגמת ירידה מתחיל עידן הטיפוס. לא קלה דרכנו, אך במהרה הסינגל יוצא מן החורש שאליו נכנס, הנוף המרהיב מכה בפנינו, והפריחה המשגעת על מדרונות ההר מקיפה אותנו בצבע ובריח.

מגמת התנועה דרומה מתחלפת במגמה צפונה, וספסלי אבן מוצלים למרגלות עץ מרשים מפתים אותנו לשלוף את ערכת הקפה וליהנות מכל היופי הזה תוך לגימות איטיות-איטיות.

במהרה נגיע אל תחנת הביניים של רכבל צוק מנרה, וגם כאן נוכל לשבת בצל אל מול הנוף.

למי תודה למי ברכה

סינגל יער הרי נפתלי נבנה על ידי "עז הרים תשתיות" – וורן פריאר ובועז גורן, בניהול אבירם צוק, מנהל האזור מטעם קק"ל, ובביצוע אנשי השטח של קק"ל – עזיז, וויסאם ואחמאד.

מידע כללי נוסף

בשנת 2006, בזמן מלחמת לבנון השנייה, חטף יער הרי נפתלי כמות אדירה של קטיושות שגרמו לשריפות ענק. אנשי השטח של קק"ל עבדו יומם ולילה. הם סיימו לכבות שריפה אחת ומיד הוזנקו לכבות שריפה נוספת וחוזר חלילה. עד סוף המלחמה נשרפו כ-75% מעשרת אלפי הדונמים של היער, והשיקום היה ארוך וקשה. כיום הרוכבים בסינגל יתקשו לזהות את סימני המלחמה – אלפי דונמים של יערות צעירים ניטעו, והנוף המשוקם יפה ומזמין מתמיד.

קרדיטים:
קרדיטים:
כתיבה וצילום: אילן שחם
מפה: נגה מזרחי
עודכן בתאריך: 22.9.2016

כללי רכיבה בטוחה בשטח של קק"ל

הוספת תגובה

כדי להוסיף תגובה יש להתחבר למערכת

0 תגובות

אלפי ק"מ של רכיבת שטח בעשרות מסלולים המתאימים לכל גיל ולכל רמות הרכיבה

מפת גוגל

מפת גבהים

מבואת כפר גלעדי



מבואת החניון הגיאולוגי

מפת סימון שבילים מס' 1 - החרמון הגולן ואצבע הגליל