האדם עם אוטיזם במעגלי החיים – שמחות משפחתיות.

שיתוף במייל
שיתוף בווטסאפ
הדפסה

שמחות משפחתיות – הרהורים לקראת חתונה במשפחה

מיכל פקטור | אמא לילדים על הרצף האוטיסטי, מאמנת אישית ומטפלת ב NLP  עם תובנות ומחשבות מהחיים.

הטור הזה נכתב בהתרגשות תוך הכנות שבוע לפני חתונת בני אי"ה.

זו לא החתונה הראשונה, אך בכל פעם מחדש מתעוררת השאלה, מה עושים עם הילדים המיוחדים סביב האירוע?

השאלה הקריטית הראשית היא: האם להביא אותם בכלל  לאירוע או לא? נכון שהם האחים של החתן אבל האם באמת מתאים להם להיות נוכחים? אחד הפרמטרים הוא מצב הוויסות התחושתי של הילד.

לאנשים רגילים, הדציבלים של התזמורת לא בהכרח נעימים אבל יש להם את היכולת לבחור לסנן או להתרחק אבל מה יעשו במקרה כזה ילדים על הרצף? נוסיף לרעש את האורות, מקום לא מוכר, הרבה אנשים זרים ושינויי בשגרת שינה.

לילדים על הרצף אין את היכולת והכלים להתמודד בכל מצב שכזה. אם החלטת להשאיר את ילדך בבית לטובתו ולטובת כל המשפחה, קחי טיפ קטן, אפשר בקלות בעזרת תוכנות גרפיות להוסיף את תמונת הילד לתמונה המשפחתית וכך נקבל תמונה משפחתית מושלמת.

כשכבר מחליטים שהילד מתאים להשתתף באירוע נתקלים בהתמודדויות  נוספות לדוגמא: ענין הלבוש.  כאימהות,  אנחנו  חולמות להלביש את הילדים במיטב הפאר וההדר:  חליפות, עניבות, חגורות, נעלי שבת וכיפה חדשה אבל לילדים עם אוטיזם בגדים ונעליים חדשים גם ככה בדרך כלל מתקבלים בחשש ובקושי, וכשמגיע הזמן להתלבש לאירוע, לילדים שלנו יש תכניות לגמרי אחרות בנוגע לביגוד.

אשמח לחלוק אתכם כמה מתוך הטיפים שאני ממליצה לאמץ סביב ההתארגנות עם ילד על הרצף  לשמחה משפחתית.

מלכתחילה אני מציינת שכמו בכל תחום אחר הקשור לילדים על הרצף, גם כאן תלוי מאד בתפקוד הילד, ביכולות שלו ובכוחות המשפחה.

  • שקלי להביא בייביסיטר, דמות מוכרת על הילד, שתשמור עליו במהלך האירוע תיקח עליו אחריות. תסתובב אתו, תדאג לו לאוכל וכו.. וכך הוא יוכל לצאת ולהיכנס לפי מה שמתאים לו, ואת – האמא, תהיי משוחררת מלדאוג לו. מלכתחילה תסכמו שבזמן שכבר קשה לו או עייף לו מידי, היא תיקח אותו הביתה.

 

  • התארגני מראש עם אטמי אוזניים וכן תעסוקה מתאימה. הביאי לילד אייפד או מחשב נייד שיוכל לשבת עם עצמו בפינה באולם ולהתעסק בדברים שמהנים אותו. ממליצה מאד להביא אוכל, לא מלכלך כמובן. כאשר ילד שבע הוא בדרך כלל רגוע יותר.

 

  • ערכי לו סיור במקום האירוע, כך ירגיש יותר בטוח. הראי לו היכן השירותים, מצאי לו פינה שקטה בה יוכל לשבת כשירגיש מוצף. תחמי לו עד איפה הוא יכול להסתובב מבלי לבקש רשות. אישית אני מאפשרת לילד (גם כשהוא בן 14) לשבת במקום של הנשים אם זה מה שמביא לו תחושת בטחון.

 

  • הכיני את הילד לקראת האירוע. חשוב ומועיל מאד לספר עד כמה שאפשר על מה שהולך להיות מראש, כל ילד לפי יכולת הבנתו.  מניסיון אני ממליצה לשתף את הצוות החינוכי בתכנונים. ההכנה של ההורים בשיתוף הצוות מביא לתוצאות מבורכות.

 

  • הכי חשוב: לא להשוות בין משפחות ובין מקרה אחד למשנהו, ישנם פרמטרים רבים שמכריעים בקבלת הכרעה. אפשר לשמוע עצות מבעלות ניסיון, אבל את ההחלטה תקבלו אתם בתור משפחה. קחי בחשבון שכל החלטה שתקבלו תעורר ביקורת מצד הסביבה הקרובה או הרחוקה, הידיעה מראש שזו החלטה מורכבת ויתכן שלא כולם יקבלו אותה בהבנה יקלו על ההרגשה שלכם, אם וכאשר יושמע ביקורת כלפיה.

ומהמקום שלי כאן כאמא וכמאמנת אני רוצה לחזק אותך ולתמוך בך בכל החלטה שתקבלי. כמובן שאחרי קבלת ההחלטה, להיות שלמה אתה. למרות שבכל החלטה שתקבלו יעלו חששות שמא זה לא נכון. אין כאן מצב של נכון או לא אלא מה מתאים ונכון לכם ולילד שלכם. את האנרגיות תכווני לשמחה עצמה, לך כאמא וכבעלת השמחה, לחתן האירוע ולשאר המשפחה.

מאחלת לכולנו באהבה גדולה שנזכה לעשות שמחות בלב שמח ולרוות נחת יהודי אמיתי מכל ילדינו!

 

יש לך טיפים נוספים שהצליחו, אשמח לשמוע לטובת כולנו: mf5802283@gmail.com

שיתוף כתבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות

הרשמה לניוזלטר שלנו

לקבלת המגזין החודשי של הסרגל ישירות למייל והצטרפות לעדכונים והטבות:

כתבות אחרונות
דילוג לתוכן