פסטיבל "נס המזרח"- הפסטיבל הראשון של נס ציונה נפתח בנאום סוחף של שרת התרבות מירי רגב שפרגנה לראש העיר ולתושביה וענתה למבקריה
כ-10,000 איש ביקרו בפסטיבל ונהנו ממופעים בחינם



פסטיבל כזה עוד לא היה לנו... פסטיבל 'נס המזרח' התקיים בנס ציונה בסופשבוע האחרון, במעמד שרת התרבות והספורט, מירי רגב. זו פעם ראשונה שהשרה התבטאה בפומבי בנוגע להדרתה מפסטיבל פרסי אופיר ואמרה בנאומה בפסטיבל "נס המזרח" כי " ..השבוע זה עלה מדרגה- האקדמיה לקולנוע החליטה שעמדתי לא לממן סרטים שמכפישים את חיילי צה"ל, הקול הזה לא יישמע. ולכן בהחלטה מבישה- הודיעה שאני לא מוזמנת לטקס פרס אופיר. מעל הבמה הזו אני אומרת להנהלת האקדמיה לקולנוע- תסתכלו על עצמכם, אתם שמתהדרים בחופש הביטוי, פלורליזם וקבלת האחר, לא מסוגלים לשמוע דעה שונה של שרה במדינת ישראל, לאן הגעתם? לא חסרות לי במות!
הקול שלי מייצג רוב עצום של הציבור בישראל...אתם כאן בקהל כמו כל אחד במדינה מכירים היטב את צה"ל, לכל אחד ואחת מאיתנו יש אח או אחות המשרתים בצה"ל, מתי שמעתם על חייל או חיילת במחסום שהרגו ערבים צעירים, קברו וטייחו את המעשה הזה? "
הפסטיבל משך אליו כ- 10,000מבקרים נלהבים, מנס ציונה והסביבה, שנחשפו לשילובים מרתקים בין הקלאסיקה הים תיכונית למוסיקה המזרחית העכשווית. לא בכל יום מזדמן לנו לשמוע את קובי אפללו, ליאור נרקיס, דודו טסה, אביהו מדינה, זהבה בן, יהודה סעדו והתזמורת האנדלוסית, מבצעים יצירות של פאריד אל אטרש, עבדלווהאב, פיירוז ואום כלת'ום, והכול בפסטיבל אחד ובשלושה ימים של שכרון חושים.
פסטיבל 'נס המזרח – מסלסלים מסלול מחדש' שהתקיים בסופשבוע האחרון בנס ציונה, היווה את הפסטיבל הראשון בישראל שהציג תמהיל מרתק של מכלול המוזיקה הים תיכונית על כל גווניה, ובמקביל יצר הרכבים ושילובים ייחודיים בין הישן והחדש, הקלאסי והמודרני. מעבר למגוון האטרקציות המוזיקליות, אחת ממטרותיו המרכזיות של הפסטיבל היה חינוך הילדים ובני הנוער וחשיפתם למוזיקה ולתרבות הים תיכונית, דרך השתתפות כל בתי הספר היסודיים (כיתות ד-ה) בנס ציונה, בשני סבבי מופעים אשר הציגו את פניני המוזיקה הערבית על כל גווניה ההיסטוריים והקלאסיים, המהווים את הבסיס למוזיקה המזרחית העכשווית.
הפסטיבל נפתח ביום חמישי בשעה 20:30 במעמד שרת התרבות והספורט, מירי רגב, באירוע מרכזי בפארק המחול בהנחיית ירון אילן, שהחל במופע 'חלון לים התיכון', בו הוצגו שירים ולחנים מהזמר הים תיכוני, משירי זוהר ארגוב ועד לשירים ים תיכוניים מהשנים האחרונות. התזמורת האנדלוסית ירושלים הכוללת 28 נגנים ומנצח, אירחה את יהודה סעדו, יוני רועה וגלעד יחיא (ביה"ס למוסיקה), לשילוב מוסיקלי מרתק בין הישן לחדש. בשעה 22:00 החל המופע המרכזי של דודו טסה בליווי נגנים, שמשך אליו אלפי מאזינים נלהבים.
יומו השני של הפסטיבל החל בבוקר מוסיקלי לכיתות ד-ה מבתי הספר היסודיים בנס ציונה, בו התקיימו שני סבבי מופעים בפארק המחול, של המופע 'יא גמיל - מפניני המוסיקה הערבית', שכלל יצירות של פאריד אל אטרש, עבדלווהאב, פיירוז ואום כלת'ום, בהשתתפות התזמורת האנדלוסית ירושלים, בניצוחה של קרין בן יוסף (שרכשה את יסודותיה המוסיקליים בקונסרבטוריון העירוני בנס ציונה, ואף במשך תקופה ניצחה על תזמורת העתודה של הקונסרבטוריון) ובהשתתפות סופי צדקה ואמל שאהין. חלקו השני של היום הוקדש לפעילות לכל המשפחה ברחבת קריית התרבות, בה פוזרו מתחמים מתרבויות שונות: אוהל בדואי, מתחם מרוקאי ומתחם יווני, שהציעו לקהל לחוות את מנהגי המסורת. במאהלים ובסביבתם נהנה הקהל משלל פעילויות לכל המשפחה ומדוכני מכירת אוכל מגוונים. במקום הוצב האולפן החי של ירון אילן ושידר את תכניתו בערוץ 24 "שישי שמח" הישר מהאירוע. התוכנית הוקדשה לשירי אריס סאן ובהשתתפות הזמר טריפונס, אביבה אבידן ועוד. בסיומו של היום התקיים בהיכל התרבות נס ציונה מופע 'קבלת שבת' עם אביהו מדינה, מפלס הדרך של המוסיקה המזרחית אל תודעת הציבור הרחב, שכלל את מיטב הזמר הים תיכוני, והותיר את האולם מלא עד אפס מקום.
יומו השלישי של הפסטיבל נפתח ב- 20:30 באירוע מרכזי בפארק המחול, בהנחיית ירון אילן, וכלל מופע חימום עירוני של שחר חסקי (יוצר מקומי), מופע פריצה של זהבה בן, ושני מופעים מרכזיים של קובי אפללו וליאור נרקיס, כולל שילוב ייחודי וחד פעמי ביניהם על במה אחת.
"נס ציונה היא עיר המזוהה מאז הקמתה לפני 135 שנה ועד ימינו, כעיר שוחרת תרבות ומוזיקה", אומר אלכס פיאלקו, מנכ"ל קריית התרבות והממונה על הפסטיבל. "אני שמח שניתנה לי האפשרות להגשים ולהוציא לפועל את פסטיבל 'נס המזרח' הייחודי באופיו. התושבים הצביעו ברגליים ומילאו את מתחמי הפסטיבל בהמוניהם. אני מודה לראש העיר מר יוסי שבו על מתן ההזדמנות, ואת ראייתו המעמיקה על חשיבות התרבות בעיר על כל גווניה. תודה מיוחדת לעובדי קריית התרבות שעמלו לילות כימים להוציא את הפסטיבל לפועל להנאת התושבים. כולי תקווה שפסטיבל זה יהפוך למסורת בעיר, ואף ירחיב בהמשך את תחומיו".