מה אתם בשוק? כולה שרימפס בארטישוק...

איך אומרים שרימפס בעברית? חסילונים, ואיך אומרים ארטישוק בעברית? קנרס. אז היום נפנק אתכם במתכון של חסילונים בקנרס ולימון. בין האוכלים נכונה תוגרל פגישה עם אבשלום קור...
מצרכים ל-4 מנות:
1 ק"ג שרימפס טרי קלוף
1 כף מיץ לימון
חצי כפית כורכום
1 כפית תימין טהור
מלח לפי הטעם
8 ארטישוקים מבושלים במי מלח ולימון, קלופים ללבבות ומחוברים לגבעול
1 לימון צהוב מגולען, פרוס לפרוסות דקות
150 גרם חמאה לטיגון
נענע קצוצה להגשה
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הלימון הפרוס בחמאה, ובתבלינים ומוסיפים את השרימפס. מוציאים ומניחים בצד.
מכניסים את "קעריות" הארטישוק שיצרנו לתערובת החמאה והתבלינים, שנותרה בכלי הטיגון לחימום ולספיגת טעמים.
מחזירים את השרימפס לדקה נוספת של בישול ומעבירים לצלחת.
אפשר להגיש עם פסטה או אטריות אורז ולהספיג ברוטב הלימוני.