שתף    שלח לחבר  

Alternate Text

חברות וחברים יקרים,
החודש אנו חוזרים למסורת המבורכת של הוצאת ניוזלטר. "אנחנו חיים בעידן של ידע מתחדש ובלתי פוסק. הידע הזה הוא שמשפיע עלינו ועל האופן שבו אנחנו מתכננים ובונים את הערים שלנו. כולי תקווה לראות יצירה אדריכלית שתתעלה על הפערים החברתיים וההבדלים התרבותיים שאנו חיים בהם, ושתצור תרבות עולמית עם שפה חדשה וערכים חדשים. תכנון מבנה פיזי הוא כמו כתיבה של שיר, צריך לבעבע מבפנים". ציטוטים אלו מובאים מתוך הספר "24/7 ישראלים מעוררי השראה", בו נבחרתי לקחת חלק. ספר של מסע ישראלי, המספר את סיפורה העוצמתי של מדינה בת 70 שנה ושל האנשים החיים בה. עשרים וארבע אנשים, חלקם ידועים בציבור וחלקם אינם מורגלים בחשיפה. בעלי דעות, השקפות ואמונות מגוונות, המספרים את סיפורה של מדינתו המורכבת. ברצוני לומר תודה ליזמי הפרויקט, ד"ר אריאל להמן והצלם אלדד רפאלי, ולברך אותם על ספר נפלא זה. בנוסף, אני מבקש לשתף בו את חברינו, שהיו ותמיד יישארו חלק מסיפור חיי המובא בספר זה. אשמח לשמוע את דעתכם. אתם מוזמנים להציץ באתר האינטרנט שלנו, בו תוכלו להתרשם מהפרויקטים ומפרסומים שהופיעו על משרדנו בתקשורת.
קריאה מהנה,
אשרף טבעוני.


חזון

אנו חיים בעידן של ידע מתחדש ובלתי פוסק, שצריך להשפיע על האופן בו אנו מתכננים ובונים את הערים שלנו. הציוויליזציה החדשה צריכה להשתקף בארכיטקטורה ובהנדסה. אנו מקווים לראות יצירה אדריכלית שתתעלה מעל הפערים החברתיים וההבדלים התרבותיים, ותיצור תרבות עולמית בעלת שפה חדשה וערכים חדשים. אנו עדים לזרמים עכורים של פוליטיקה, מפלגות ואינטרסים אנוכיים. קיימת סכנה שמצבנו יידרדר בידי אנשים ששיקוליהם נובעים מאינטרסים אישיים. כאנשי מקצוע, כולנו תקווה שהאדריכלות וההנדסה האזרחית יהוו גשר ואחד הכלים במניעת ההידרדרות. אנו מקווים לראות מבנים שמדברים והופכים לשפה המחברת בין תרבויות שונות. אנו מצפים לראות תהליכי קבלת החלטות שפויים, וצמיחה של שכבת ריפוי שתבריא את הצלקות. אנו מאחלים לכולנו לנסוע יחד באוטובוס אחד, בתרבות שהיא פסיפס. התרבות העולמית לא צריכה להכתיב או להיצבע בצבע אחד ויחיד, אלא להכיל תרבויות מגוונות עם צבעים רבים. בתכנון המבנים אנו רוצים לשבור קירות וחסמים, ולהכניס לתוך היצירה שפע של אנרגיה, שתופנה לבנייה והקמה במקום למריבות. אנו מאחלים לאזור שלנו יותר שלווה ושלום.

Alternate Text

מורשת
אבא שלי, ד"ר מחמוד טבעוני ז"ל, היה אחד המהנדסים הראשונים במגזר הערבי. בשנת 1962 הוא סיים לימודי הנדסה אזרחית ואדריכלית בטכניון. בתקופה ההיא, הרשויות והמועצות המקומיות הערביות עוד לא היו קיימות ואנשים בנו על דעת עצמם, לא ידעו מה זה תקנים, בנו בלי תכניות מתאר וללא החיות בתחום התכנון והבנייה. אבא היה אדם מקצועי וערכי שסלל את הדרך לבאים אחריו. הוא שילב את הפן המקצועי עם הפן החברתי וראה בעבודה שלו שליחות. הוא הבין שתכנון מבני ציבור הוא העורק הראשי להתפתחות יישוב ולכן הוא תכנן בנייה למגורים בשילוב מסחר ובשנות השבעים התחיל לתכנן מבני דת. השיפוץ והשחזור לא מסגד חסן בק ביפו היה פרויקט שלו. במקביל, אבא בנה מוסדות חינוך, בתי ספר וגני ילדים. הוא הכין תכניות עבודה עפ"י עקרונות מקצועיים של בינוי ערים – כמה מתקני ספורט צריך בעיר, כמה כיתות, כמה מוסדות דת וכו'. הוא היה מנהל משא ומתן מול משרדי הממשלה, מציג את הצרכים, מערער על החלטות, מכין תכניות מגירה ומגיש תכניות נוספות. בשנות השמונים הפך לאחד השמות המובילים בארץ בתחום הבנייה הציבורית וכבר לא עסק בבנייה פרטית.  אבא נפטר באופן פתאומי מדום לב בשנת 2005, באמצע טיול לדמשק. הייתי בן עשרים ושלוש ואחי אימן היה בן שלושים וארבע. לקחנו על עצמנו להמשיך את המורשת שהחדיר בנו.
   
Alternate Text

 רחוב 1002 מספר 6, נצרת
 04-6554037

הסר אותי מרשימת תפוצה