מיכל רובנר תציג את יצירתה בלונדון

עבודתה של מיכל רובנר, האמנית הישראלית הבינלאומית המצליחה בעולםתוצג בפרויקט האמנות הציבורית הגדול ביותר באנגליה 

Transitions (שינויים) – עבודת ווידיאו קולאז’ משתרעת על פני קיר באורך 16 מטר.  

מיכל רובנר, האמנית הישראלית הבינלאומית המצליחה, שהציגה במוזיאונים כמו לוברגוגנהיים ומוזיאון וויטני, ומיוצגת ע”י גלריה “פייס” היוקרתית בניו יורק, נבחרה להציג את עבודתה בתחנת רכבת חדשה המוקמת בלונדון. 

Rossrail Art Programmeהוא פרויקט אמנות ציבורית הגודל מסוגו בבריטניה, המהווה את גולת הכותרת של קו אליזבתקו רכבת חדש שיושק בקרוב בלונדון, המשתרע על מעלה מ-40 תחנות ומ-100 ק“מ.  

מיכל רובנר

שבע תחנות חדשות תוכננו ועוצבו על ידי אדריכלים ידועישםאשר הזמינו מבכירי האמנים מרחבי העולם, עבודות שיוצגו בתחנות הרכבת, בין האמנים שנבחרו יחד עם מיכל רובנרספנסר פינץ‘, דאגלס גורדון ריצרד רייט ועוד. 

עבודתה של רובנר TRANSITIONSאשר הוזמנה ע”י עיריית לונדון, תוצג בתחנת Canary Wharf  החדשה, המחברת בין מרכז העסקים הראשי של לונדון (הסיטי), מרכז העסקים התוסס של קאנרי וורף, אזור הווסט אנד האומנותי ושדה התעופה היתרו.  

 TRANSITIONS(שינויים) משתרעת על פני קיר באורך 16 מטר. רובנר החלה את העבודה עם צילומים שערכה בלונדון. היא אספה אלמנטים ארכיטקטוניים, מונומנטים ודמויות אנושיות ובנתה ווידאו קולאז‘ של נוף איקונוגרפי מדומיין של לונדון. 

מעבודתה של רובנר צפויים ליהנות עשרות מיליוני מבקרים בשנה. התחנה טרם נפתחה לקהל הרחב, אולם פתיחה חגיגית של עבודתה של רובנר Transitions תתרחש  ב-3 לאוקטובר, 2019. 

רציתי לייצג ולתמצת את המקום הזה, לונדוןעם המסתורין של הערפל, התיאטרון, הספרות והארכיטקטורה העשירים” מספרת רובנר. “רציתי ליצור עירוב של הווה ועברעולם מלא במונומנטים, עדויות של היסטוריה מרשימה ודרמטיתשנוכחת בהווה חי ותוסס אשר צועד תמידית לעבר העתיד. אני מקווה שהעבודה שלי במקום הזהתזכיר לצופים בה שהזמן שהם לוקחים כמובן מאליו הוא מאוד משמעותיבתנועה שלנו בין מקומותאנחנו מהווים חלק מהזרימה האנושית במרחב ובזמן. 

בחלק התחתון של הנוף, כאזכור למפת הרכבת התחתיתמשתרע מערך מורכב של קווים נעים המייצגים את הרכבות, בנויים מדמויות אדם קטנותכזרם תחתי אדיר של חלקיקים אנושיים הרוחש תחת המטרופוליס. במקום שתכליתו לקצר את זמן התנועה בין מקום למקום, להאיץ את זרימת הנהר האנושי האדיר באפיקיו ובערוציו השוניםמופנית תשומת הלב גם אל האינדיבידואל ואל זמן המעבר בין מקומות, הזמן שבין לבין.  

כמה דמויות בודדותהעושות את דרכן מכאן לשםנמצאות באינטראקציה עם המקום. רכבות אקראיות עוברותמגיעות ויוצאותמשתהות וממשיכות הלאהכווקטורים בכיוונים מנוגדים הנעים תמידית בתוך הסצנה. המולה זו מתעצמת עם אורות אדומים שנדלקים מדי פעם בשורות האנושיות, מבליחים, מהבהבים וכביםהשינויים בצבע ובאור של העבודה כולהנותנים תחושה שהזמן עוברtransition  (שינוי (גם הוא. בחזית העבודהמשקיפים שני פסלים מונומנטליים כמייצגים של עיר רווית מונומנטיםובעיקר כמייצגי עבר שצופה בהתרחשות ובקדמה שנכנסת למרחב הזמן.   

כמו עבודות אחרות של מיכל רובנר המוצבות בחללים ציבוריים פתוחיםובדומה לעבודתה Passages  המוצבת בתחנת הרכבת המוניציפלית בנאפולי, ולתערוכה “היסטוריות ברחבת הלובר בפריז, מנהלת רובנר דיאלוג עם הארכיטקטורה הנתונה ועם ייעודו של המרחב בו היא מציגהעם העבר וההווה של המקוםופונה לקהל העוברים והשבים שאינו בהכרח קהל שוחר אמנות. 

מיכל רוֹבנר נחשבת מבכירי האמנים הישראלים בעולם, אם לא הבכירה שבהם. בשנת 2006 מכרה את היצירה “מקום 1”, בעלות הידועה הגבוהה ביותר לאמן ישראלי. רובנר נולדה ברמת גן והחלה את דרכה כרקדנית. לאחר הצבא למדה קולנוע, טלוויזיה ופילוסופיה באוניברסיטת תל אביב והשלימה תואר שני בבצלאל. רובנר הציגה למעלה מ-50 תערוכות בכירות בבארה”ב, בריטניה, גרמניה, צרפת, איטליה, ישראל ועוד. 

 

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר